BEAUVOORDE: Charmant hoevetje op mooie landelijke ligging met woonhuis, garages, bijgebouw, stal, schuur en weide op 1ha 97a totale grondoppervlakte. 

Status: 
te koop
Adres: 
Zomerweg 10 Beauvoorde
Prijs: 
€ 435.000

BEAUVOORDE: Charmant hoevetje op mooie landelijke ligging met woonhuis, garages, bijgebouw, stal, schuur en weide op 1ha 97a totale grondoppervlakte. 

Dit hoevetje was al eeuwen lang van generatie op generatie steeds zo'n typisch boerderijtje geweest zoals je er heden ten dage nog maar zelden tegenkomt in groot-Veurne. Gezien het gebrek aan verdere opvolgers gaat het hoevetje nu op zoek naar nieuwe eigenaars die er hopelijk ook generatie op generatie van kunnen genieten. 

- Woonhuis: het woonhuis werd eigenhandig door de vorige eigenaar nieuw gebouwd eind jaren '50, dus zeker nog altijd een kloek en degelijk woonhuis maar het volledige comfort is aan vernieuwing toe, de huidige indeling bestaat beneden uit volgende ruimtes: gang/badkamer en WC, keukenruimte, zitplaats, 2 kamers en kelder, boven is er één grote zolderruimte met een zolderkamertje.

- Naast het woonhuis werd halverwege de jaren '70 een garage en berging bijgebouwd.

- De huidige bijgebouwen waren vroeger stallingen, in totaal ca 150m² met bijhorende hooi- en strooizolder erboven.

- In 1971 werd een nieuw melkveestal ingewijd (ca 250m²), deze is ingedeeld met de typische "voedergang" met aan beide kanten de "slieten" voor de runderen, ook het typische "melkkotje" is nog aanwezig.

- Verder hebben we nog de authentieke schuur, hiervan werd geen oorspronkelijk bouwjaar meer terug gevonden maar dat deze 100 jaar en meer is, dat is zeker, we herkennen het typische dakgebinte en gelijksoortige inrijpoorten. 

Naast het huis was er vroeger de moestuin (momenteel gazon) en de natuurlijke wal (alsook drinkput voor de dieren). 

Volledig aanpalend aan de bebouwingen (en bijna in een mooie rechthoekige blok) is er de weide, volledig omheind en voorzien van elektrische afsluiting. Vanuit het woonhuis is er zicht op de weide! Het eigendom is voorzien van een private dreef. 

Het eigendom is geen Onroerend Erfgoed en niet beschermd. 

Qua omgeving is dit top: rustige, groene en landelijke woonomgeving, volop genieten van de troeven van het platteland, met vlotte verbinding richting Veurne en de kust! 

Dit pand kan onderhevig zijn aan de renovatieverplichting die door de Vlaamse Overheid wordt opgelegd voor residentiële gebouwen. Consulteer voor meer informatie de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap via https://www.energiesparen.be/renovatieverplichting.

EPC 1.304 kWh/m²/jaar (F-label) - Vg, Lwag, Gdv, Gvkr, Gvv - niet overstromingsgevoelig gebied, P-score A, G-score A