ALVERINGEM: Verkoop van de alom gekende frituur 't Friethuis, volledig uitgeruste zaak met instapklare en energiezuinige woonst en tuin op 587m² grondopp.

Status: 
te koop
Adres: 
Oerenstraat 3 Alveringem
Prijs: 
€ 495.000

ALVERINGEM: Verkoop van de alom gekende frituur 't Friethuis, volledig uitgeruste zaak met instapklare en energiezuinige woonst, ruime garage en tuin op 587m² grondopp.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de horecawereld? Dan kan dit misschien wel iets voor U zijn! Want welke Vlaming eet van tijd tot tijd niet eens een frietje van de frituur? 

Wat wordt hier geserveerd? Wel, als hoofdhap is er de uitgeruste en instapklare frituur zelf (gekruid met alle apparatuur, toestellen, tafels, stoelen,...). Daarnaast komt er nog een extra schoteltje in de vorm van een nieuw gebouwd woongedeelte beneden en als toetje de volledig gerenoveerde woongedeelte boven de zaak zelf. Als afzakkertje ten slotte is er de tuin en de ruime garage die uitweg biedt achteraan het eigendom.

- GLVL.: op het gelijkvloers vinden we uiteraard de frituur zelf, deze werd opgestart en ingericht in 2016 (enkele jaren terug werd er nog een volledig nieuw en groter friteuse geplaatst), naast de volledige infrastructuur voor het bakken en serveren van al dat lekkers zijn er binnen 18 zitplaatsen voorzien en nog eens 16 op het terras, apart sanitair voor de klanten van de frituur, keukenruimte voor koude keuken en afwas, de kelder is voorzien als extra berging, badkamer (voorzien van doucheruimte en wastafel) en tweede berging, vooraan is er een berging of kamertje of bureauruimte
- Good to know: bovenop de prijs komt er € 65.000 voor de volledige uitrustig en inrichting van de zaak.

- Verder op het gelijkvloers werd in 2021 een nieuw woongedeelte bijgebouwd (ca 90m²), bestaande uit een lichtrijke woonkamer met een open ingerichte keuken, ruimte en plaats genoeg om Uw zit- en eetplaats en eventueel bureau aansluitend te plaatsen, de volledig uitgeruste keuken bestaat o.a. uit inductiekookplaat, vaatwasmachine, oven, koelkast, LED-verlichting, veel kastberging,..., de zitplaats is reeds voorzien van een schouwelement open haard en inmaakkasten, er is eveneens nog een extra berging voorzien en een apart toilet.

- 1ste VERD.: nachthall, 3 ruime slaapkamers, badkamer (voorzien van douche, ruim hoek/ligbad en lavabomeubel).

- 2de VERD.: vaste trap naar het dakverdiep die kan gebruikt worden als extra slaapkamer of leefruimte (kitchenette voorzien) + extra zolderberging. 

- Extra's: vloerverwarming beneden, blanco elektriciteitskeuring, zonnepanelen, regenwater, ALU-raamwerk met hoogrendementsbeglazing, nieuw dak,...

Het eigendom heeft een zuidwest oriëntatie waardoor er op het terras en in de tuin heel veel zon te spotten valt. De tuin is volledig omheind en biedt uitweg achteraan. Nieuwe ruime garage met automatische sectionale poort en extra berging. Het huis zelf is eigenlijk een open bebouwing, waardoor er aan één kant zijdelingse toegang. 

Qua ligging zit je hier volop in het centrum van Alveringem en.... 't Friethuis is tot nader order nog steeds de enige frituur in Alveringem! 

EPC 109 kWh/m² (B-label) - Vergunning uitgereikt, Woongebied met landelijk karakter, Geen dagvaardigingen, Geen voorkooprecht, Geen verkavelingsvergunning, niet overstromingsgevoelig gebied (P-score A, G-score A).