BEAUVOORDE: Temidden de velden van Beauvoorde zoekt deze hoeve een nieuwe eigenaar, bestaande uit woonhuis, stallingen, loods en weide op 8.661m² grondopp.

Status: 
te koop
Adres: 
Izenbergestraat 4 - 8630 Beauvoorde
Prijs: 
! VERKOCHT !

BEAUVOORDE: Temidden de velden van Beauvoorde zoekt deze hoeve een nieuwe eigenaar, bestaande uit woonhuis, stallingen, loods en weide op 8.661m² grondopp.

Via de private dreef bereikt U vanaf de Izenbergestraat dit landgoed. Het eigendom is volledig omheind en biedt alvast enkele parkeerplaatsen ter hoogte van het hekken waar U de hoeve binnen rijdt.

De hoeve zelf bestaat uit:

- Het authentieke boerenhuis (anno 19de eeuws) werd deels gerenoveerd met respect voor de vroegere authentieke elementen, bestaat op het gelijkvloer uit gang, zit- en eetplaats met open keuken, berging, apart toilet, badkamer met ligbad, lavabomeubel en 2de toilet, "de beste plekke". Er is een ruime vautekamer met een kelder eronder. Boven zijn er 2 kamertjes en een ruimte zolder (dak voorzien van onderdakplaten). Verder: houten raamwerk met dubbele beglazing, basis uitgeruste rustieke keuken, eiken binnendeuren, authentieke schouwelementen en plafonds, grotendeels nieuwe elektriciteit,...
Het woonhuis heeft, dankzij de berekende renovatiebeurten, nog steeds die charme van vroegere tijden, anderzijds is er uiteraard ook werk aan de winkel.

- Diverse stallingen en koterijen, ideaal om Uw geliefde viervoeters onderdak te geven en om deze te laten grazen in de weide die reeds volledig is omheind.

- Loods van ca 320m².

De huidige wal is nog een restant van de vroegere omwalde hoeve. Zowel de dreef als het binnenerf is gekasseid. Verder is er nog een kleine boomgaard, vroeger bakhuisje en een typisch voortuintje voor het huis.

En dan nog even iets over de ligging: prachtige landelijke ligging temidden de velden en weilanden, private dreef naar de hoeve en volop genieten van het groen, de rust en de natuur!

Vastgestelde inventaris onroerend erfgoed.

Dit pand kan onderhevig zijn aan de renovatieverplichting die door de Vlaamse overheid wordt opgelegd voor residentiële gebouwen. Consulteer voor meer informatie de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap via https://www.energiesparen.be/renovatieverplichting-residentiele-gebouwen-2023.

EPC 1414 kWh/m² (F-label) - Geen vergunningen uitgereikt, Landschappelijk waardevol agrarisch gebied, Geen dagvaardigingen, Geen voorkooprecht, Geen verkavelingsvergunning, niet overstromingsgevoelig gebied (P-score D , G-score A)