VEURNE: Historisch gebouw (reeds vermeld begin 15de eeuw, verbouwd in 1716) met meerdere garages pal in het centrum op 673m² grondoppervlakte.

Status: 
te koop
Adres: 
Handboogstraat 3 Veurne
Prijs: 
€ 349.000

VEURNE: Historisch gebouw (reeds vermeld begin 15de eeuw, verbouwd in 1716) met meerdere garages pal in het centrum van Veurne op 673m² grondoppervlakte.

Soms spreken ze van "Veurne-centrum"... Maar wat is het centrum?... Voor mij is Veurne-centrum alleszins alles wat binnen "de kleine ring" valt. Dus dit eigendom bevindt zich dan ook pal in het historisch centrum van Veurne. Alle voorname winkels van de Ooststraat en de zalige terrassen van de Grote Markt vindt U er op korte tot zelfs heel korte wandelafstand. 

Het eigendom is, gezien zijn geschiedenis als "voormalig hoofdgebouw van het gildehof der handboogschutters", aangeduid als beschermd monument en vastgesteld bouwkundig erfgoed en is gelegen binnen het Woongebied met culturele, historische en/of esthetische waarde (beschermd stads- of dorpsgezicht stadskern Veurne). 

Het eigendom staat op een totale grondoppervlakte van 673m². Hierdoor ontstaat er een gezellige binnenruimte/koer met enerzijds het gebouw zelf en anderzijds zeven garages. Alleen al door het stuk grond, de garages en zijn centrale ligging is dit een eigendom met enorm veel mogelijkheden. 

Normaal volgt er nu altijd een beschrijving van de ruimtes maar voor dit eigendom is dit niet evident. Elke kamer, elke ruimte,... zal wel zijn eigen verhaal en geschiedenis hebben maar er zijn meerdere kamerruimtes waar heel wat mee aangevangen kan worden. Het eerste en tweede verdiep (zolder) zijn bijna volledige open ruimtes. 

Dat er natuurlijk werk aan de winkel is, hoeft hier niet vermeld te worden (maar is ondertussen wel gebeurd). Als we naar het EPC kijken, weten we al genoeg uiteraard... 1.525 kWh/m²... Voor wie zou twijfelen: dat is een F-label. 

Kom dit fenomenaal eigendom ontdekken en stel zelf vast dat er een waaier van mogelijkheden is! 

EPC 1.525 kWh/m² - Vergunning uitgereikt, Woongebied met culturele, historische en/of esthatische waarde, Geen dagvaardigingen, Voorkooprecht, Geen verkavelingsvergunning, niet overstromingsgevoelig gebied (P-score B, G-score B).