LEISELE: Karaktervol en authentiek burgerhuis (postkantoor anno 1825) met héél veel charme, historisch bijgebouw (voordien "parochiezaal") met uniek avondterras en op 2.444m² grondopp.

Status: 
te koop
Adres: 
Beverenstraat 42 - 8691 Leisele
Prijs: 
! IN OPTIE !

LEISELE: Karaktervol en authentiek burgerhuis (postkantoor anno 1825) met héél veel charme, historisch bijgebouw (voordien "parochiezaal") met uniek avondterras en op 2.444m² grondopp.

Bijna helemaal verscholen in de Beverenstraat vinden we dit pracht van een eigendom terug! Het bestaat uit een authentiek gerenoveerd burgerhuis (alwaar in de 19de eeuw het postkantoor van Leisele was gevestigd), een historisch bijgebouw (alwaar in de vervlogen jaren "de parochiezaal" van Leisele was), een oprit naar het bijgebouw en een tuin (zuid tot west georiënteerd) waarmee er enorm veel kan aangevangen worden (totale grondoppervlakte 2.444m²). 

- Bij het binnenkomen van de woning word je al meteen overvallen door de charme van de woning: de originele maar vernieuwde voor- en achterdeur, de authentieke binnendeuren, die zalige vloeren van vroeger,... Via de inkom/gang heb je toegang tot alle voorname leefruimtes op het gelijkvloers. Er is de ruime L-vormige woonkamer die nu bestaat uit 3 ruimtes (de eerste ruimte werd voordien gebruikt als klein atelier, de tussenruimte stelt zich ten toon door de open haard en tot slot is er een gezellige zitplaats). Vervolgens komen we in de uitgeruste keukenruimte met landelijke inrichting, ontbijthoek en voorzien van alle basisinrichting en authentieke inmaakkasten. Aan de straatkant bevindt zich het vroeger kantoortje van de post (nu ingericht als technische berging) maar wel nog met behoud van de authentieke loketdeur. Enkele trapjes naar beneden en we komen uit in de kelder, enkele trapjes naar boven (de vautekamer) en we komen uit in het toilet met ruime en handige vestiairekasten. 

- Vooraleer naar de ruimtes helemaal boven te gaan komen we nog eerst de badkamer tegen die uitgerust is met ligbad, douche en wastafelmeubel. Eén maal boven wordt je overvallen door de enorme ruimte van de zolder (dak werd vernieuwd en is voorzien van isolatie). Twee slaapkamers werden reeds afgewerkt en een derde slaapkamer dient nog verder afgewerkt te worden. De zolderruimte zelf is voorzien van vaste handige opbergkasten. Er is eveneens een apart toilet voorzien boven. Vanop de zolder is er nog een trap voorzien om naar de slaap-mezzanine te gaan (helemaal in de nok van de woning). 
Extra's: centrale verwarming op aardgas, overal dubbele beglazing met houten raamwerk, 2 regenwaterputten, gevelrenovatie, vrij goede EPC-score 295 kWh/m² (= C-label).

Bepaalde opfriswerken zijn zeker nodig en bepaalde ruimtes moeten nog verder afgewerkt worden maar dit weegt zeker niet op tegenover de ruimte, de charme, het karakter, het cachet,... van deze woning!

- Via het hekken aan de zijkant kun je gebruik maken van de oprit in authentieke kasseien om naar achteren door te rijden. Eerst kom je nog een dubbele car-port tegen en treffen we het terras met enkele bergingen aan. De tuin strekt zich volledig uit met een prachtig zicht over de velden van Leisele en de skyline van Frankrijk. Gezien de tijd van het jaar ligt de tuin er nu wat mistroostig bij maar beeld je in dat het putje zomer is en het gazon is mooi strak geschoren.... Zalig toch! 

- Het historische bijgebouw biedt natuurlijk ook heel wat extra mogelijkheden gezien zijn ruimte (ca 150m²). Gezien zijn geschiedenis als "parochiezaal" bevindt er zich zelfs nog een podium in het gebouw. Top-of-the-bill hier is wel het aansluitend terras: overdekt avondterras met open haard, apart toilet en natuurlijk dat fenomenaal zicht over de tuin en de velden! Genieten! 

- Vermelding van de Inventaris van Onroerend Erfgoed: nr 42 (woonhuis) "postkantoren tweede kwart 19de eeuw" en nr 40 (bijgebouw) "gevelniskapellen, poorten (bijgebouwen), dorpswoningen, hekken, 19de eeuw". 

Je ziet... te veel om op te noemen! Kan dit eigendom je enigszins bekoren? Aarzel dan zeker niet om mij te contacteren en een bezoekje ter plaatse in te plannen.

EPC 295 kWh/m² - Vergunning uitgereikt, Woongebied met landelijk karakter/Landschappelijk waardevol agrarisch gebied, Geen dagvaardigingen, Voorkooprecht, Geen verkavelingsvergunning, niet gelegen in een risicozone voor overstromingen (P-score D , G-score B).